Папа Римський виступив з наполегливим закликом через загострення на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський виступив з наполегливим закликом через загострення на Донбасі

Папа Римський виступив з наполегливим закликом через загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

У неділю, 18 квітня, під час традиційної молитви на площі Святого Петра у Ватикані Папа Римський Франциск раптово почав говорити про війну в Україні. Він висловив стурбованість через загострення на Донбасі і наполегливо закликав запобігти зростанню напруги.

Джерело: Vatican News

"З тривогою слідкую за подіями на окремих територіях східної України, де протягом останніх місяців збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню, з занепокоєнням стежу за зростанням військової діяльності. Будь ласка, наполегливо прошу запобігти зростанню напруги, щоб, навпаки, здійснювалися жести, спроможні підтримувати взаємну довіру та сприяти примиренню та мирові, які дуже потрібні та дуже бажані", - заявив Папа Римський.

Понтифік підкреслив, що через загострення війни гуманітарні проблеми на окупованих територіях Донецької та Луганської областей стають все складніше. Він висловив підтримку українцям в ОРДЛО і закликав весь світ помолитися за них.

Що відбувається на Донбасі 18 квітня

Ситуація на Донбасі залишається напруженою. За минулу добу бойовики 17 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Російсько-окупаційні війська обстрілювали українських військових із заборонених Мінськими угодами 82-мм і 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, протитанкових гармат МТ-12 і стрілецької зброї.

Під ворожий вогонь потрапили захисники Новомихайлівки, Майорського, Новгородського, Зайцевого, Південного, Шумів, Луганського, Пєсков, Широкино, Авдіївки, Водяного. В результаті обстрілу бойовиків один боєць ЗСУ отримав осколкове поранення - його стан медики оцінюють "середньої тяжкості".

В ранковому зведенні штабу ООС зазначено, що в ніч на 18 квітня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь поблизу Авдіївки. Відзначається, що на небезпечні вогневі провокації супротивника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?