Папа Римський заснував нове міжнародне свято
Категорія
Культура
Дата публікації

Папа Римський заснував нове міжнародне свято

Папа Римський заснував нове міжнародне свято
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск заснував новий міжнародне свято - День бабусь і дідусів. Він запропонував відзначати його кожну четверту неділю липня, а це значить, що в 2021 році Всесвітній день бабусь і дідусів святкуватимуть 26 липня. Папа Римський пояснив, що ввів це свято, тому що про літніх часто забувають і не цінують їх спадщину. Він нагадав, що саме бабусі і дідусі зі своїм безцінним життєвим досвідом є сполучною ланкою між різними поколіннями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vatican News.

"Святий Дух навіть сьогодні розбурхує думки і слова мудрості у літніх людей. Голос літніх людей дорогоцінний, тому що він оспівує Бога і зберігає коріння народів", - прокоментував свою ідею заснувати день бабусь і дідусів Папа Римський.

Понтифік наголосив на важливості знайомства бабусь і дідусів з їх онуками, оскільки, "як говорив пророк Йоіл, бабусі і дідусі, бачать сни своїх онуків", в той час як "молоді люди, черпаючи сили у своїх дідусів і бабусь, будуть йти вперед і пророкувати".

Важливо нагадати, що в деяких країнах світу вже давно відзначають День бабусь і дідусів. Наприклад, в Україні і ще десятках країн світу це свято припадає на 28 жовтня, в Польщі - на 21 (день бабусь) і 22 січня (день дідусів). У Туреччині День бабусь і дідусів відзначають 8 лютого. Це свято бере свій початок в 2009 році. Його ініціювало місцеве Квіткове бюро Голландії. Там запропонували виділити хоча б один особливий день в році, щоб онуки дарували своїм бабусям і дідусям справжні живі квіти як символ нерозривного зв'язку між поколіннями - як між паростками і їх корінням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли в 2021 році в Україні починається Масляна і як її святкують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?