Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України

Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для України
Джерело:  online.ua

25 грудня, в день католицького Різдва, площа Святого Петра у Ватикані, на якій щорічно збиралися десятки тисяч паломників з усього світу, була порожньою через карантин - Папа Римський Франциск в 2020 році адресував світу традиційне різдвяне послання з самого Залу благословень. Понтифік побажав миру всім людям, і згадав війну на Донбасі, яку російський президента Володимир Путін веде проти України вже сьомий рік. Папа Римський закликав сторони конфлікту до діалогу. Він нагадав, що цей єдиний шлях, що веде до миру і примирення. Відеотрансляція різдвяного послання Папи Римського була опулікована в мережі, передає ONLINE.UA.

"Нехай Князь миру допоможе керівникам країни відкласти свої окремі інтереси і серйозно, чесно і прозоро піклуватися про те, щоб Ліван міг йти по шляху реформ і тривати в своєму покликанні свободи і мирного співіснування. Нехай Син Всевишнього підтримає зусилля міжнародного співтовариства і залучених країн в дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, також в східних регіонах України, і сприяє діалогу, як єдиного шляху, що веде до миру і примирення", - йдеться в посланні Папи Римського.

Понтифік закликав весь світ в цей складний момент, що супроводжується екологічною кризою і серйозними порушеннями економічної і соціальної рівноваги, загостреними пандемією коронавіруса, зберегти братство і не зводити бар'єри, так як всі "пливуть в одному човні".

Важливо відзначити, що Папа Римський в кожному своєму посланні згадує війну на Донбасі і закликає сторони завершити конфлікт. І в Різдво 2020 він закликав все міжнародне співтовариство до рішучих політичних кроків, щоб швидше і назавжди завершити війну в тих країнах, де вона триває вже довгі роки. Крім України Папа Римський згадав також Нагірний Карабах і Лівію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський нагадав світу реальний сенс Різдва. Він, за його словами, полягає не в подарунках і привітаннях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?