Папа Римський нагадав світу реальний сенс Різдва. Він полягає не в подарунках і привітаннях
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський нагадав світу реальний сенс Різдва. Він полягає не в подарунках і привітаннях

Папа Римський нагадав світу реальний сенс Різдва. Він полягає не в подарунках і привітаннях
Джерело:  online.ua

Напередодні Різдва Папа Римський Франциск звернувся до всіх віруючих і міжнародного співтовариства з важливою заявою. Він нагадав світу реальний сенс Різдва і засудив людей за те, що замість молитов вони витрачають час на покупку подарунків. Понтифік стурбований тим, що подарунки "вкрали" у людей істинний дух Різдва, так як люди піддалися споживацтву. Тому він закликав віруючих молитися і сповідатися перед Різдвом, а не піддаватися "несамовитому бажанню" здійснювати покупки і робити один одному подарунки. З таким закликом до миру Папа Римський звернувся 20 грудня з вікна Апостольського палацу у Ватикані, передає ONLINE.UA.

"Подарунки, покупки, біганина - споживацтво викрало наше Різдво. У Віфлеємі (місце народження Христа) були бідність і багато любові. У цей складний кризовий час замість того, щоб скаржитися, що пандемія не дає щось робити, давайте зробимо щось для того, хто потребує, не черговий подарунок собі і друзям, а тому, про кого ніхто не думає ", - заявив понтифік.

Папа Римський підкреслив, що умови пандемії коронавіруса і обмеження, що вводяться в зв'язку з нею, дають можливість зустріти це Різдво "більш релігійно". Він нагадав, що Різдво вже близько і воно стане для кожного можливістю внутрішнього оновлення і допоможе зробити кроки вперед, до віри і братерства.

Як відомо, в 2020 році Папа Римський буде виступати з різдвяним зверненням не з балкона собору Святого Петра перед віруючими на однойменній площі, як це традиційно відбувалося, а з самої базиліки, звідки він вже звертався до людей на Великдень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський пояснив свою позицію щодо одностатевих шлюбів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?