НБУ прокоментував чутки про конфлікт України з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ прокоментував чутки про конфлікт України з МВФ

НБУ прокоментував чутки про конфлікт України з МВФ
Джерело:  online.ua

Очільник Національного банку України Кирило Шевченко за підсумками онлайн-зустрічі з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером офіційно повідомив, що у НБУ немає непорозумінь з експертами Міжнародного валютного фонду щодо частини програми stand-by, яка є в межах відповідальності НБУ.

Джерело: facebook Кирила Шевченка

Про що розповів глава регулятора

"У межах діалогу щодо продовження співпраці з МВФ ми обговорили багато питань, у тому числі ту частину програми, яка є в межах відповідальності Національного банку. Хочу це підкреслити, у нас немає непорозумінь з експертами місії. Більше того, у нас спільне бачення результату, якого ми хочемо досягти", - наголосив Кирило Шевченко.

За словами очільника НБУ, він також обговорив з представником МВФ ініціативу директорки-розпорядниці МВФ Крісталіни Георгієвої стосовно додаткової алокації СПЗ на суму близько 650 млрд дол, яка спрямована на забезпечення додатковою ліквідністю світової економічної системи через поповнення міжнародних резервів країн-членів Фонду.

"Зважаючи на розмір квоти України (0,42%), наша держава може отримати близько 2,73 млрд дол, що сприятиме нарощенню ЗВР та покращенню, за нашою попередньою оцінкою, показника композитного критерію МВФ щодо достатності міжнародних резервів із поточного рівня 91% до близько 98%", - зазначив глава Нацбанку.

Що відомо про переговори МВФ з Україною

Офіційний Київ та МВФ можуть досягти домовленостей на рівні staff level agreement у найближчі 2 місяці - цю інформацію підтвердив очільник Мінфіну Сергій Марченко.

За словами заступника голови НБУ Юрія Гелетія, зараз НБУ працює у рамках діючої програми співпраці з МВФ, нова програма ще не обговорюється.

Враховуючи тривалий перебіг перемовин з Фондом, українська влада може розраховувати на два транші, та про обсяги наразі не йдеться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?