Україна домовилася про військово-технічну допомогу від партнерів
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна домовилася про військово-технічну допомогу від партнерів

Україна домовилася про військово-технічну допомогу від партнерів
Джерело:  online.ua

Очільник Міністества закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно повідомив, що наша країна отримає конкретну, предметну військово-технічну допомогу від низки партнерів, якщо масштабні бойові дії в результаті агресії Росії поновляться.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Кулеба домовився про військово-технічну допомогу для України

"У випадку, якщо, не дай Боже, активні, масштабні бойові дії поновляться, ми отримаємо конкретну, предметну військово-технічну допомогу від низки наших партнерів, яка істотно зміцнить обороноздатність України і допоможе нам відбити наступ агресора", - пояснив глава МЗС.

За словами Дмитра Кулеби, офіційний Київ отримує і отримає ще більшу військово-технічну підтримку, а саме конкретну зброю, розвідувальні дані, технології, які посилять здатність України захищатися.

Український дипломат також звернув увагу на те, що наша країна продовжує перемовини з партнерами про весь спектр військової допомоги, яка може бути надана.

"Немає жодних обмежень чи табуйованих тем з цього приводу. Я в Брюсселі, наприклад, чітко перерахував те, що ми очікуємо якомога швидше, те, що є супер невідкладними потребами", - наголосив Дмитро Кулеба.

За словами українського міністра, офіційний Київ вже порушив питання не тільки зі Штатами, але і з деякими іншими державами про розширення тренувальних місій, які будуть сприяти підготовці ЗСУ.

Що відомо про переговори Кулеби з членами НАТО та ЄС

Через масштабне стягнення військ Росії до кордонів України очільник МЗС Дмитро Кулеба вирішив взяти участь у екстреному засіданні Комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

Дипломат звертає увагу на те, що всі країни-члени НАТО висловили одностайну підтримку Україні.

Окрім того, відомо, що 15 квітня Київ з візитом відвідали колеги Кулеби з країн Балтії. Міністр попросив їх переконати інші держави ЄС і НАТО надати практичну підтримку нашій країні на тлі посилення російської агресії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?