Українська влада заговорила про відновлення ядерного статусу країни
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська влада заговорила про відновлення ядерного статусу країни

Українська влада заговорила про відновлення ядерного статусу країни
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського публічно закликала Захід надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО, в іншому разі на порядок денний вийде питання відновлення ядерного статусу нашої країни. З такою гучною заявою виступив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Джерело:  Deutschlandfunk

Про що Мельник попередив Захід

Коментуючи ситуацію, що склалася в нашій країні, український дипломат назвав її катастрофічною.

"За нашими даними, майже 90 тисяч військових, а також їхні збройні системи були стягнені до кордону та у район окупованого Криму і Донбасу. Це розгортання - не просто гра м’язами… Ми маємо справу з найбільшим переміщенням військ у Росії з часу Другої світової війни", - наголосив Андрій Мельник.

За словами посла, щоб захистити себе, наша країна потребує не тільки солідарності з боку Заходу, але й найсучасніших систем озброєнь.

"Нам потрібні не лише гарні слова. Нам потрібна військова підтримка… Нам потрібні найсучасніші системи озброєння, щоб зміцнити нашу обороноздатність", - підкреслив український дипломат.

Андрій Мельник також звернув увагу міжнародної спільноти на те, що наша країна має негайно стати членом НАТО, щоб захиститись від російської агресії. В іншому разі Україні доведеться повернути на порядок денний питання ядерного статусу.

"Ми повинні зробити все можливе для того, щоб завтра чи післязавтра Путін нас не загарбав. Єдиною можливістю для цього є те, щоб Україна нарешті стала членом НАТО. Якби Україна була членом НАТО в 2014 році,.. до анексії і цієї жахливої війни на Сході ніколи не дійшло б... В України немає іншого вибору: або ми є частиною союзу такого як НАТО і робимо свій внесок, щоб ця Європа стала сильнішою, або тоді у нас залишається єдина опція - озброюватись самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як інакше ми можемо гарантувати нашу оборону?", - поцікавився Андрій Мельник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?