Радники нормандської четвірки обговорили ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Радники нормандської четвірки обговорили ситуацію на Донбасі

Радники нормандської четвірки обговорили ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 19 квітня очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь у відеоконференції політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Джерело: Офіс президента України

Що відомо про зустріч радників нормандської четвірки

Під час переговорів предстаник канцлерки Ангели Меркель озвучив пропозицію узгодити звернення політичних радників лідерів "Нормандської четвірки" про те, що вони вітають оновлену прихильність додатковим заходам зі зміцнення режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року.

Учасники зустрічі попросили представників Тристоронньої контактної групи розпочати роботу над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Андрій Єрмак звернув увагу присутніх на те що офіційний Київ підтримує таке звернення до ТКГ, а також підготував чимало пропозицій щодо вдосконалення функціонування режиму припинення вогню, до прикладу, щодо більш суворої відповідальності за снайперські обстріли.

"Крім того, у разі наявності загиблих у результаті обстрілів робоча група ТКГ з питань безпеки має збиратися протягом 24 годин, і ніхто не має права відмовитися від цього. Відповідні пропозиції української сторони cформовані та будуть представлені координатору робочої групи з питань безпеки ТКГ послу Яшару Халіту Чевіку під час завтрашнього засідання", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що радники Володимира Зеленського, Ангели Меркель, Еммануеля Макрона та Володимира Путіна домовилися на наступних засіданнях продовжити роботу над узгодженням кластерів, які повинні забезпечити виконання Мінських домовленостей для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ РФ до кордонів України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?