Зеленський анонсував відновлення режиму тиші на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський анонсував відновлення режиму тиші на Донбасі

Зеленський анонсував відновлення режиму тиші на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський офіційно повідомив, що узгодження відновлення режиму повного припинення вогню на Донбасі наразі знаходиться на фінальній стадії.

Джерело: "24 канал"

Зеленський намагається відновити режим припинення вогню на Донбасі

Президент України звернув увагу на те, що ТКГ майже завершила узгодження встановлення "Великоднього перемир'я". З такою заявою він виступив під час брифінгу 26 квітня.

"Я вважаю, що ми вже на фініші цього узгодження. Засідання ТКГ, перш за все підгрупи з безпеки, буде ще завтра, буде продовження. Мені здається, всі сторони вже все узгодили. Не узгодили тільки документальне формулювання цієї угоди", - зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, наша країна робить все для встановлення режиму повного припинення вогню на Донбасі.

"Ми дуже цього хочемо, ми дуже до цього прагнемо, і дуже хочеться, щоб на Великдень не було пострілів, не було смертей, – наголосив глава держави.

Не можна не звернути увагу на те, що з початку 2021 року унаслідок ворожих атак на Донбасі загинуло 37 українських воїнів. Згідно з останніми даними штабу ООС, протягом минулої доби, 25 квітня, проросійські бойовики 12 разів обстрілювали позиції бійців ЗСУ.

Зеленський пропонує приєднання ще 3 країн до нормандського формату

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський офіційно заявив, що формати ведення переговорів з командою російського президента Володимира Путіна необхідно негайно змінювати. Український лідер пропонує, щоб до нормандського формату приєдналися Штати, Велика Британія та Канада.

"Є два варіанти: ми можемо змінити мінський формат, скорегувати його. Або ми можемо використовувати якийсь інший формат. Швидкість має значення. Темп цього процесу важливий, тому що ми втрачаємо людей щодня", – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?