Боєць ЗСУ загинув на Донбасі при підриві автомобілю — штаб ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Боєць ЗСУ загинув на Донбасі при підриві автомобілю — штаб ООС

Боєць ЗСУ загинув на Донбасі при підриві автомобілю — штаб ООС
Джерело:  online.ua

Підрозділи Збройних сил, що несуть службу на сході України, зазнали втрат після вибуху машини на невідомому вибуховому пристрої.

Джерело: штаб Операції Об’єднаних сил

За оприлюдненими даними, трагічний інцидент стався у вівторок, 27 квітня.

“Сьогодні, 27 квітня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець зі складу. Об’єднаних сил отримав травмування несумісні з життям. Ще три військовослужбовці дістали бойові травмування. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника”, - оголосили в ООС.

Відзначається, що командування намагається встановити усі обставини вибуху.

“Воїнів доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. Стан їх здоров’я задовільний. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група Військової служби правопорядку ЗС України”, - заявили в штабі.

Ситуація на Донбасі

Нещодавно російський агресор сконцентрував біля українських державних кордонів більше сотні тисяч солдатів, військову техніку та різноманітне озброєння. Кремль пояснив це одночасно навчаннями, суверенним правом переміщувати армії російською територією та необхідністю нібито відбивати загрозу від НАТО.

Український уряд та іноземні партнери Києва оголосили про надзвичайну ескалацію протистояння — відповідного скупчення російських військ не фіксували навіть з часів 2014-2015 років.

Утім, наприкінці квітня Міноборони РФ оголосило про відвід усіх підрозділів до місць регулярної дислокації, однак офіційний Київ, а з ним і союзники НАТО, висловили сумнів щодо однозначного відведення військ держави-агресора.

Водночас з нарощуванням військової сили агресор в зоні боїв на сході нарощував кількість обстрілів, провокацій проти України. Зокрема, в ОРДЛО бойовики окупаційного режиму розміщували важке озброєння з порушенням усіх домовленостей про відведення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?