Розвідка викрила чергову небезпечну провокацію РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка викрила чергову небезпечну провокацію РФ на Донбасі

Розвідка викрила чергову небезпечну провокацію РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму на сході України готують цілу серію нових провокацій проти військовослужбовців Операції Об’єднаних сил.

Джерело: Міністерство оборони

За даними української військової розвідки, водночас продовжуються заходи з підготовки до активних бойових дій у разі повномасштабного загострення. Наприклад, російське командування тримає напоготові оперативне угрупування своїх ЗС в ОРДЛО.

“З цією метою проводяться постійні тренування артилерійських та мінометних розрахунків до здійснення вогню по закріпленим цілям. Крім того, противник використовує дотримання підрозділами Об’єднаних сил режиму припинення вогню для удосконалення інженерно-фортифікаційного обладнання власних вогневих позицій”, - звітували в Міноборони.

Також окупаційний режим облаштовує нові рубежі оборони, однак не справжні, а муляжі - з озброєнням та військової техніки. Таким чином бойовики поступають для введення військовослужбовців ЗСУ в оману та ймовірних провокацій для відкриття вогню.

“Також, окупанти продовжують всебічне забезпечення діяльності частин першого та другого армійських корпусів ЗС РФ. Зокрема, протягом минулого тижня через неконтрольовані ділянки державного кордону України з території РФ на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях переміщено понад 2,5 тис. тонн пально-мастильних матеріалів. Автомобільною технікою доставлено боєприпаси різної номенклатури загальною вагою близько 30 тонн”, - резюмувала розвідка.

Ситуація на Донбасі

Станом на кінець квітня бойовики цинічно ігнорують режим припинення вогню в зоні бойових дій. Наразі сторони готуються узгодити нове рішення про перемир’я, яке відновлює аналогічне від 22 липня 2020 року.

Тим часом окупаційні корпуси за добу понеділка, 26 квітня, 9 разів порушили домовленості про тишу. Ворог не нехтував використовувати різноманітну зброю, зокрема міномети й гранатомети.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?