Міноборони РФ пояснило скупчення своїх військ біля кордонів України
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони РФ пояснило скупчення своїх військ біля кордонів України

Міноборони РФ пояснило скупчення своїх військ біля кордонів України
Джерело:  online.ua

Член команди Володимира Путіна та очільник Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу почав стверджувати, що раптова перевірка готовності військ Західного і Південного військових округів біля кордонів України була проведена саме "у відповідь на загрозливу військову діяльність НАТО".

Джерело: "РБК"

Шойгу пояснив скупчення військ РФ біля України

Під час засіданя Ради міністрів оборони держав-учасників ОДКБ в Душанбе Сергій Шойгу традиційно поскаржився на те, що дії Білого дому і НАТО спровоковують стрімке зростання військової небезпеки.

"Модернізується військова інфраструктура, зростає інтенсивність оперативної та бойової підготовки, реалізується американська концепція "чотири по тридцять". Підігріваються націоналістичні настрої на Україні, що провокує озброєний конфлікт на Донбасі, в тому числі в прикордонних з Росією районах", -заявив глава Міноборони РФ.

Окрім того, поплічник Володимира Путіна почав публічно скаржитися на реакцію міжнародної спільноти на російські навчання.

"Тільки ледачий не приєднався до дружнього хору звинувачень на адресу Росії... То проведення навчань на нашій території не подобається, то повернення військ в пункти постійної дислокації дратує. А хтось вирішив нас попередити про наслідки нашої активності на нашій же території", - цинічно зазначив Сергій Шойгу.

Очільник Міноборони РФ вкотре вирішив нагадати усім про те, що "Росія переміщує війська в межах своєї території за власними планами, ніякого зовнішнього впливу тут немає і бути не може".

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?