У Зеленського попередили про повернення військ РФ до кордонів України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського попередили про повернення військ РФ до кордонів України

У Зеленського попередили про повернення військ РФ до кордонів України
Джерело:  online.ua

Член команди глави держави Володимира Зеленського та радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович нагадав, що нещодавно влада РФ заявила про відведення своїх  військ від кордонів України. Однак, за словами політика, вони невдовзі знову туди повернуться.

Джерело: "24 канал"

Коли Росія поверне свої війська до кордонів України

Арестович звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що РФ знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України вже наприкінці липня 2021 року, адже підготовка до навчань "Захід-2021" має початись восени.

Як стверджує радник делегації України в ТКГ, команда очільника Кремля Володимира Путіна вивела від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається "в багатьох місцях". З одного боку, на його думку, – це позитивний сигнал, а з іншого – побоювання, що війська зможуть швидко повернутися.

На переконання Олексія Арестовича, ситуація з військами, цілком ймовірно, повториться в кінці липня.

"Враховуючи, що у вересні буде активна фаза російсько-білоруських навчань "Захід-2021", вони знову почнуть перекидання військ наприкінці липня... Однак до цього може багато чого статися, зокрема, зустріч Байдена з Путіним, якісь позитивні рішення можуть бути прийняті",– наголосив політик.

Як Зеленський відреагував на відведення військ РФ від України

Український лідер Володимир Зеленський вважає, що потрібно оцінювати відведення російських військ від кордонів України відповідно реальним результатам цього рішення.

Глава держави звернув увагу на те, що зменшення напруги відбуватиметься пропорційно частки сконцентрованої військової сили, яку повернули на схід.

“Повідомлення з Росії про відведення військ від нашого кордону до місць постійної дислокації зменшують напругу, це логічно. Але потрібно оцінювати цей процес за його результатами – напруга скорочуватиметься пропорційно до того, скільки військ буде відведено”, — наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?