Британія висунула Україні термінову та безапеляційну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія висунула Україні термінову та безапеляційну вимогу

Британія висунула Україні термінову та безапеляційну вимогу
Джерело:  online.ua

Усі міжнародні партнери уважно стежать за рішеннями та діями команди українського лідера Володимира Зеленського та Верховної Ради України, а також озвучують свої поради та вимоги. Не є винятком й влада Великої Британії. Так, 30 вересня британське посольство закликало українських народних обранців негайно прибрати з проєкту закону про організацію виборів під час карантину положення, які послаблюють контроль за партійним фінансуванням. Варто звернути увагу на те, що цю заяву посольство опублікувало перед очікуваним розглядом законопроєкту № 4117, інформує ONLINE.UA.

"Закликаємо Верховну Раду терміново переглянути законопроєкт про проведення виборів в умовах карантину, вилучивши норми, що послаблюють прозорість і контроль партійного фінансування, і прийнявши передбачені законопроєктом протиепідемічні заходи для безпечного перебігу голосування 25 жовтня", - йдеться в повідомленні посольства Британії.

На сайті українського парламенту наголошується, законопроєкт включений до порядку денного на 30 вересня. Не можна не звернути увагу на те, що раніше окремі експерти били на сполох через те, що проєкт може повністю вилучити з Виборчого кодексу норму, що зобов'язує територіальні виборчі комісії перевіряти фінансові звіти партій і кандидатів. Це частина 8 ст. 214 Виборчого кодексу:

"Аналіз фінансових звітів здійснює територіальна виборча комісія. У разі виявлення в ході аналізу фінансових звітів ознак порушення вимог законодавства територіальна виборча комісія зобов’язана у п’ятиденний строк з дня виявлення відповідних ознак письмово повідомити про це відповідні органи, уповноважені забезпечити притягнення осіб, які вчинили порушення вимог законодавства, до передбаченої законом відповідальності", - сказано в повідомленні.

У проєкті, що опублікований на сайті парламенту, вказано, що цю норму (частину 8) пропонують виключити.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Леонід Кравчук публічно поскаржився, що Сполучені Штати та Велика Британія не надали належної підтримки Україні за Будапештським меморандумом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?