Британія вперше може направити в Україну своїх військових — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вперше може направити в Україну своїх військових — відома причина

Британія вперше може направити в Україну своїх військових — відома причина
Джерело:  online.ua

Новий міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив, що його країна планує розширити свою програму підготовки українських солдатів і направити інструкторів безпосередньо в Україну.

Джерело: The Telegraph

Британія відправить в Україну інструкторів

В інтерв’ю The Telegraph Грант Шаппс сказав, що він провів переговори з керівництвом армії про перенесення «більше навчання та виробництва» військової техніки в Україну.

Він також закликав більше британських оборонних фірм відкривати заводи в Україні.

Шаппс сказав, що вважає, що на заході України можна розпочати навчання, також там починає роботу британська оборонна фірма BAE.

Я дуже хочу, щоб інші британські компанії також зробили свою лепту, роблячи те ж саме. Тож я думаю, що ми зробимо крок, щоб отримати більше навчання та виробництва в країні.

У рамках очолюваної Британією операції Interflex понад 20 тисяч новобранців Збройних сил України вже пройшли навчання у Великій Британії з початку 2022 року.

Члени НАТО, включаючи Велику Британію, уникали проведення формальних програм навчання в Україні через ризик залучення особового складу до бойових дій з Росією.

Шаппс говорив з Зеленським про допомогу на Чорному морі

Минулого тижня Шаппс відвідав Київ, де розмовляв з Володимиром Зеленським. Він розповів, що розмова стосувалася того, як ВМС Британії можуть зіграти роль у захисті комерційних суден від атак Росії в Чорному морі.

Він запевнив президента, що Велика Британія «продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з Україною».

За останній місяць чи близько того ми спостерігали події, справді перші з 2014 року в Чорному морі, у Криму, Британія є морською державою, тому ми можемо допомогти та порадити. Важливо, щоб ми не дозволили ситуації за замовчуванням встановити, що якимось чином міжнародне судноплавство в цих водах заборонено. Тож я думаю, що Британія може допомогти порадити у багатьох місцях. [Я] дійсно обговорював це з президентом Зеленським та багатьма іншими цього тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?