Британія вирішила надати Україні протитанкову зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вирішила надати Україні протитанкову зброю

Британія вирішила надати Україні протитанкову зброю
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони Великої Британії Бен Воллес офіційно підтвердив, що його уряд надасть Україні озброєння оборонного типу.

Джерело:  Тhe GuardianReuters

Влада Британії планує надати Україні протитанкову зброю

Ми ухвалили рішення, на тлі занадто загрозливої поведінки Росії, надати Україні оборонні системи озброєння, які здатні вражати легку військову техніку. Це не зброя стратегічного значення і вона не загрожує Росії жодним чином. Ці системи озброєння передбачено лише для застосування як засоби оборони, - наголосив Бен Воллес.

Варто звернути увагу на те, що поки британське Міноборони не уточнило, який вид зброї воно планує надати Україні.

Фото — unsplash.com

На переконання експертів, з якими поспілкувалися журналісти британського видання the Guardian, офіційному Києву мають намір відправити новітні ручні протитанкові гранатомети.

Як стверджують інсайдери, дальність стрільби сягає кількох сотень метрів і здатна добре вражати броньовані танки. Журналістам вдалося дізнатися, що теоретично один снаряд такого гранатомету може підірвати танк.

Що важливо розуміти, ці гранатомети все-таки дещо слабші за американські протитанкові засоби Javelin.

Окрім того, за словами анонімних джерел видання, офіційний Лондон також планує надіслати невеликий підрозділ британських військових для допомоги в освоєнні цих засобів озброєння.

Ба більше, наголошується, що Бен Воллес також запросив російського колегу Сергія Шойгу до Лондона для обговорення ризиків ескалації війни Росії та України.

Варто звернути увагу на те, що 16 січня речник російського президента Дмитро Пєсков попередив, що РФ не буде відводити свої війська від кордонів України, бо, як стверджує офіційна Москва, "НАТО здійснює вторгнення на території України". Перед цим міністр закордонних справ Серґєй Лавров повторив, що Росія вважає "неприйнятними" прохання та вимоги відвести війська від України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?