Британська розвідка назвала причини примусової паспортизації на окупованих територіях
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка назвала причини примусової паспортизації на окупованих територіях

Британська розвідка назвала причини примусової паспортизації на окупованих територіях
Джерело:  online.ua

Росіяни продовжують погрожувати українцям на окупованих територіях депортацією за відмову від паспорту РФ. Причиною таких мір можуть бути президентські вибори 2024 року.

Джерело: Міноборони Британії

Причини примусової паспортизації на окупованих територіях України

У розвідці Міноборони Британії повідомили, що влада на окупованих територіях України примушує населення приймати паспорти Російської Федерації.

За словами відомства, мешканців Херсонщини попереджали, що тих, хто відмовляється прийняти російський паспорт до 1 червня 2023 року, чекає “депортація” з конфіскацією майна.

Росія використовує паспорти як інструмент для “русифікації” окупованих територій, як це було в Донецьку та Луганську до вторгнення в лютому 2022 року, – підкреслили в Британській розвідці.

Розвідники припускають, що такі дії Росії, ймовірно, пов’язані з бажанням прискорити інтеграцію окупованих територій України в бюрократію РФ. Це, в свою чергу, допоможе подати вторгнення до України за “успіх”, що зіграє важливу роль напередодні президентських виборів 2024 року.

Росіяни тримають мешканців окупованих територій в заручниках

До цього повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях триває примусова паспортизація і залишити регіон без отримання паспорта РФ майже неможливо. Таким чином, окупанти намагаються виконати плани з примусової паспортизації.

Без російського паспорта українцю на кожному блокпосту окупантів гарантована поглиблена перевірка, або взагалі затримання. Вільне пересування регіоном фактично заборонено.

Фактично окупанти тримають місцевих мешканців як заручників, й створює такі умови – коли життя без паспорта РФ неможливе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?