Британська розвідка озвучила можливі плани армії РФ в районі Вугледару
Категорія
Світ
Дата публікації

Британська розвідка озвучила можливі плани армії РФ в районі Вугледару

Британська розвідка озвучила можливі плани армії РФ в районі Вугледару
Джерело:  online.ua

Російські війська не змогли захопити місто Вугледар протягом трьох місяців, незважаючи на активні наступальні операції. Тепер же, російське командування змушене розділяти свої сили між боями, що продовжуються, в районі Бахмута і Кремінної і новою спробою захоплення Вугледара.

Джерело: розвідка Великобританії

Розвідка Британії озвучила можливі плани армії РФ

4 березня Міноборони РФ опублікувало відео рідкісного приїзду міністра Сергія Шойгу на тимчасово окуповані території України.

Є ймовірність, що це частково стало відповіддю на нещодавні кадри власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, який відвідував своїх найманців на передовій, - підкреслюють у розвідці.

Там додають, що єдиним російським командиром, який потрапив на відео із Сергієм Шойгу виявився генерал-полковник Рустам Мурадов. Він відповідає за Вугледарський напрямок на Донеччині, де за останні три місяці провалилися кілька російських штурмів.

Донедавна російське командування, ймовірно, розглядало прорив у Вугледарі як ключовий спосіб досягти оперативно значущого успіху. Російські планувальники, ймовірно, зіткнулися з дилемою: спробувати наступний штурм Вугледара чи підтримувати інтенсивні бої далі на північ поблизу Бахмута та Кремінної, - наголошують в розвідці Британії.

Що відомо про ситуацію в Вугледарі

Голова Міноборони Російської Федерації Сергій Шойгу попросив генерал-полковника Рустама Мурадова оперативно розпочати контроль за ситуацією в Вугледарі. Передбачається, що такий крок має виправдати присвоєне Мурадову військове звання.

Незважаючи на вимоги глави Міноборони РФ, керівництво 155-ї бригади морської піхоти та військовослужбовці відмовляються повторно атакувати Вугледар через відсутність необхідного забезпечення та підготовки.

Вони вважають, що йти на штурм добре укріплених позицій ЗС України без відповідних запобіжних заходів та підготовки надто ризиковано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?