Які наразі ракетні запаси у армії РФ — пояснення радника Міноборони Кузана
Категорія
Політика
Дата публікації

Які наразі ракетні запаси у армії РФ — пояснення радника Міноборони Кузана

Які наразі ракетні запаси у армії РФ — пояснення радника Міноборони Кузана
Джерело:  online.ua

Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан радить українцям не вірити фейкам про те, що армії РФ вистачить ракетних запасів лише на 2-3 масованих удари по нашій території. У країни-агресорки дійсно вичерпуються резерви, однак не так швидко, як нам би хотілося.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Який наразі стан ракетних резервів Росії

За словами військового експерта, до кінця зими ми будемо спостерігати нові хвилі масованих ракетних атак, попри те, що ресурси росіян дійсно закінчуватимуться.

Їм доведеться просто обстрілювати нас, як то кажуть, "з коліс", оскільки вони продовжують виготовляти ракети у режимі реального часу. Щодня працюють їхні виробництва в три зміни. І в цьому випадку їм доведеться накопичувати ракети для того, щоб завдавати саме масовані удари. Або ж будуть просто постійні ракетні обстріли, проте, скажімо, не такими масованими хвилями. В будь-якому випадку, це стосується саме високоточних ракет, а також балістичних ракет типу "Іскандер", — наголосив Сергій Кузан.

Згідно з даними радника Міноборони України, якщо говорити про російські С-300, С-400 — це ракети 70-х років — то в армії РФ є ще понад 5 тисяч таких ракет.

Що важливо розуміти, цих запасів буде більш ніж достатньо, щоб тероризувати нашу країну протягом тривалого часу.

На тлі цієї загрози нам потрібні потужні далекобійні дрони, якими можна було б знищувати саме пускові установки росіян.

Сергій Кузан наголошує, що українські захисники не будуть просто сидіти та чекати, коли у ворога закінчаться ракети.

Що важливо знати про російські ракети С-300

Радник МО звертає увагу на те, що С-300 — це величезна ракета із радіусом відхилення до 150 метрів.

Вона не є точною. Площа ураження у неї велика. Це, як часто кажуть, "дурна" зброя. Це перероблена ракета з класу "земля-повітря" у клас "земля-земля", - підкреслює експерт.

За словами військового експерта, це зброя терору, яка не призначення для враження конкретної цілі, а лише для враження площі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?