Чи є реалістичним план Путіна по захопленню Донбасу до березня — відповідь Сергія Кузана
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є реалістичним план Путіна по захопленню Донбасу до березня — відповідь Сергія Кузана

Чи є реалістичним план Путіна по захопленню Донбасу до березня — відповідь Сергія Кузана
Джерело:  online.ua

Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан розповів online.ua, чи є реалістичним план Путіна по захопленню Донбасу до березня та яким чином росіяни будуть намагатися цього досягти.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Російські війська не зможуть захопити Донбас

Сергій Кузан вважає, що план Путіна з захоплення Донецької та Луганської областей не є реалістичним, проте наміри росіян нікуди не ділися.

Тобто попереднє керівництво цієї окупаційної операції в Україні, воно в принципі не впоралася з цим завданням. Ми бачимо, як постійно переносились строки для Суровікіна і для Пригожина, тому що вони мали вийти на адміністративній межі Донецької і Луганської областей, спочатку до листопада, потім до 26 грудня.

За словами експерта, після того, як росіянам не вдалося взяти Бахмут і всі їхні спроби прорвати українську лінію оборони зазнали невдачі, попри невелике просування за за мірками фронту, - все ж таки, вони не змогли виконати свої плани.

І погляньмо також в розрізі: Суровікін відвів з правого берега Херсонської області всі свої передові, елітні десантно-штурмові підрозділи, підрозділи морської піхоти, і таким чином звузив лінію фронту фактично до східних областей і частини півдня, якщо говорити про південь Донеччини та Запорізької області.

Таким чином лінія фронту зменшилась, і відповідно збільшилася концентрація сил.

Що росіяни планують використати в новому наступі

Російські війська постійно наповнюють свіжопідготовленими підрозділами з новомобілізованих, які почали свої комплектування восени минулого року.

Тобто вони мали достатньо часу, близько 2 місяців і більше, для того, щоб провести бойове злагодження, підготовку, відбулося забезпечення їх технікою і от зараз іде процес повністю насичення лінії фронту для того, щоб створити чисельну перевагу.

Сергій Кузан зазначає, що таким чином росіяни сподіваються за допомогою чисельної переваги продавлювати українську лінію фронту, як було з Лисичанськом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?