Чи може Росія готувати провокації до річниці повномасштабного вторгнення — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може Росія готувати провокації до річниці повномасштабного вторгнення — відповідь експерта

Чи може Росія готувати провокації до річниці повномасштабного вторгнення — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Росіяни не відмовилися від планів зруйнувати енергетичну інфраструктуру України, тому будуть завдавати наступних ракетних ударів. Від чого залежить їхня інтенсивність та чи готують росіяни провокації до 24 лютого розповів голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи готують росіяни провокації на 24 лютого

Знаючи прихильність Кремля до символічних дат, які ваші прогнози щодо дій російської армії до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого?

Звісно вони захочуть вчинити якісь провокації. Вони захочуть якось для себе ці символічні дати для себе відзначити. Тобто це цілком може бути і чергова ракетна атака. Тобто вони можуть використати доступні для себе інструменти для того, щоб вчергове атакувати нашу територію.

Кузан зауважив, що російський ресурс та інструментарій значно звузили успішні дії України. Через це РФ мало що може зробити проти Сил оборони України.

Все більше ми бачимо повідомлень про обстріли цивільної інфраструктури, наприклад Краматорськ, Херсон та Харківська область. У цьому і є тактика держави-терориста. Вони будуть продовжувати вчиняти такі терористичні акти, використовувати для цього армію. Для нас і для світу це чергове нагадування, що цілий рік держава-терорист знаходиться в керівних міжнародних органах, як Рада Безпеки ООН.

Кузан підкреслив, що сьогодні всі зусилля міжнародної спільноти мають бути спрямовані на те, щоб виключити РФ з Радбезу ООН.

РФ не відмовилася від планів зруйнувати енергетичну інфраструктуру України

Раніше представник ГУР Вадим Скібіцький  спрогнозував, що перерви між масованими російськими ракетними атаками будуть становити тиждень-півтора. Скоро минає півтора тижні від новорічної ночі, коли РФ завдала по Україні останнього ракетного удару.

Сергій Кузан озвучив свої прогнози щодо наступних дат масованих ракетних атак.

Тут все залежатиме від багатьох факторів, але найповніша інформація знаходиться в нашого управління розвідки. Ми бачимо, що якраз в попередні дні ракетних атак були завдані удари [по авіабазам РФ], у зв'язку з чим, кількість ракетних обстрілів зменшилась. Це пов'язано з тим, що були просто знищені ракетоносії.

Експерт зазначає, що наша розвідка дуже добре знає про всі можливі дати проведення ракетних атак, хоча росіяни намагаються цьому протидіяти.

А нам потрібно бути повсякчас готовими, не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Триматися подалі від вікон, скла і будь-яких предметів, що можуть розлітатися і дотримуватися правила двох стін.

Сергій Кузан зазначає, що, звичайно, росіянам потрібен час у 10-14 днів для того, щоб накопичити ракети, тому що їм стає все складніше.

Отже приблизно протягом двох тижнів ми розуміємо, що росіяни готові нам завдати нової ракетної атаки. Вони не відмовилися від своїх планів знищити нашу енергетичну інфраструктуру, а ми відповідно виставляємо наші системи ППО, щоб вгадати траєкторію, розрахувати і збити максимум ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?