Британська розвідка пояснила відмову Путіна штурмувати "Азовсталь"
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка пояснила відмову Путіна штурмувати "Азовсталь"

Британська розвідка пояснила відмову Путіна штурмувати "Азовсталь"
Джерело:  online.ua

Британські розвідники дійшли висновку, що російський диктатор Володимир Путін оголосив про блокаду "Азовсталі" із захисниками Маріуполя замість штурму через те, що вважає доцільнішим перекинути своїх солдат на інший напрямок, тоді як штурм означав би великі втрати.

Джерело: Міністерство оборони Британії

Розвідка дізналася, чому РФ відмовилися штурмувати "Азовсталь"

Рішення Путіна заблокувати "Азовсталь" ймовірно вказує на прагнення стримувати український спротив у Маріуполі та вивільнити російські сили для залучення в іншому місці на сході України. Повноцінний штурм заводу російськими військами очікувано призвів би до великих втрат серед росіян, ще більше знижуючи їхню боєздатність, - наголошують британські розвідники.

Окрім того, британські аналітики звертають увагу на те, що на східному фронті продовжується бої з обстрілами із важкого озброєння, російські війська хочуть просунутися в районі Красного Лиману, Бугаївки, Барвінкового, Лиману і Попасної для реалізації своїх планів на цьому напрямку.

Попри те, що росіяни змінили пріоритет, вони все ще потерпають від наслідків втрат, яких зазнали на перших етапах конфлікту. Намагаючись налагодити становище своїх виснажених військ, вони почали перекидають проблемну техніку у Росію для ремонту, - зазначає розвідка Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?