Британські дипломати просять колег у Європі не скорочувати допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Британські дипломати просять колег у Європі не скорочувати допомогу Україні

Британські дипломати просять колег у Європі не скорочувати допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що британські дипломати вирушили у турне європейськими столицями, оскільки хочуть зберегти підтримку України на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Джерело:  The Telegraph

Британія намагається захистити інтереси України у Європі

Команда Бориса Джонсона схвильована тим, що з поглибленням економічних проблем підтримка Європою протистояння України може послабитися.

За словами журналстів, лідери Євросоюзу дедалі більше непокояться через витрати на зброю і гуманітарну допомогу українцям, тоді як їхні громадяни змушені давати раду високим цінам, передусім на енергоносії.

Деякі з них вважають, що переламний момент настане восени або на початку зими, внаслідок чого громадська думка буде проти підтримки України. Джерело, поінформоване про переговори британських дипломатів із європейськими столицями, каже: їх проінструктували говорити про те, що ціна допуску перемоги Путіна в Україні буде вищою за вартість комунальних послуг, - пише видання.

Редакція The Telegraph також отримала дані, що окремі країни ЄС, мовляв, уже обмірковують можливість послаблення санкцій для полегшення тиску на єврозону напередодні зустрічі глав МЗС і міністерств оборони у Празі на початку наступного тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?