Україна планує до кінця 2024 року бути повністю готовою до вступу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує до кінця 2024 року бути повністю готовою до вступу в ЄС

Україна планує до кінця 2024 року бути повністю готовою до вступу в ЄС
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна до кінця 2024 року планує бути повністю готовою до вступу в Європейський Союз.

Джерело: прем'єр-міністр Денис Шмигаль

Україна хоче бути готовою до вступу в ЄС до кінця 2024

Шмигаль повідомив, що Україна вже виконала близько 70% Угоди про асоціацію з ЄС.

Ми продовжуємо активно імплементувати європейське законодавство і вже виконали майже 70% Угоди про асоціацію з ЄС. До кінця року буде впроваджено "митний безвіз". Далі промисловий та цифровий. Євроінтеграційна робота не припинялася ні на день. І вже до кінця 2024 року ми плануємо повністю бути готовими вступити до Європейського Союзу. Це наш ціннісний та цивілізаційний шлях, - сказав він.

Прем'єр додав, що в межах плану відновлення України уряд працює з міжнародними партнерами, щоб вони брали участь у відновленні та розвитку окремих регіонів і принесли свій унікальний досвід під час цього відновлення.

Ми сформували чітке та зрозуміле бачення, як Україні стати успішним та заможним членом Європейського Союзу. І цей план ми обов'язково реалізуємо повною мірою після перемоги.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн.

З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення, - сказав Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?