США дозволили Україні завдавати ударів по Криму західною зброєю
Категорія
Політика
Дата публікації

США дозволили Україні завдавати ударів по Криму західною зброєю

США дозволили Україні завдавати ударів по Криму західною зброєю
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, команда очільника Білого дому Джо Байдена дозволила Збройним силам України завдавати ударів по тимчасово окупованому Криму західною зброєю.

Джерело:  Politico  із посиланням на високопоставленого представника адміністрації

США дозволили Україні бити по армії РФ в Криму

Як стверджує інсайдер видання, офіційний Вашингтон не вибирає цілі, а вся зброя, яку передають Штати Україні, призначена для самооборони.

Будь-яка ціль, яку вони вирішать переслідувати на суверенній українській землі, за визначенням є самообороною, - наголосило анонімне джерело.

Журналісти поцікавилися у інсайдера, чи вважає команда Байдена півострів українською територією, чиновник відповів: «Крим – це Україна». За словами іноземного джерела, повідомлення адміністрації президента США вже дійшло до команди українського лідера Володимира Зеленського.

Що відомо про вибухи в Криму

9 серпня в Криму сталася серія вибухів на військовому аеродромі в Сакському районі, який армія країни-агресорки використовувала для ударів по півдню України. У Генштабі ЗСУ уточнили, що там було знищено щонайменше дев'ять російських літаків.

16 серпня поблизу селища Азовське Джанкойського району в окупованому Росією Криму вибухнув склад боєприпасів, у самому Джанкої сталася пожежа на трансформаторній станції, на авіабазі в Сімферопольському районі також пролунали вибухи.

Ввечері 18 серпня пролунали вибухи в Керчі біля Кримського мосту та на найбільшій авіабазі РФ в Криму Бельбек. Радник главаи ОПУ Олексій Арестович натякнув, що це була робота ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?