Кремль звинувачує Україну у підготовці провокацій на ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль звинувачує Україну у підготовці провокацій на ЗАЕС

Кремль звинувачує Україну у підготовці провокацій на ЗАЕС
Джерело:  online.ua

На тлі візиту в Україну генсека ООН Антоніу Гутерреша та президента Туреччини Реджепа Ердогана в Міноборони РФ заявили про нібито підготовку ЗСУ провокацій на Запорізькій АЕС.

Джерело: Міноборони РФ

Кремль цинічно звинувачує Україну і підготовці провокацій на ЗАЕС

Зокрема, спікер Міноборони країни-агресорки Ігор Конашенков зухвало заявив, що Україна нібито запланувала у п'ятницю, 19 серпня, здійснити провокацію на ЗАЕС.

19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС в період відвідування України генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, в результаті якої РФ буде звинувачена в створенні техногенної катастрофи на даній електростанції, - заявляє представник Міноборони РФ.

Він зухвало заявив, що артилерійські підрозділи ЗСУ нібито планують завдати ударів по території ЗАЕС  з вогневих позицій, розміщених у Нікополі.

При цьому підрозділи 704-го полку військ РХБЗ ЗСУ нібито готуються зосередитися в районі ЗАЕС, щоб "бути готовими до фіксації факту аварії на Запорізькій АЕС, а також проведення комплексу заходів з демонстрації нібито ліквідації її наслідків".

Разом з тим представник Міноборони РФ заявив, що російські важкі озброєння нібито не знаходяться ні на території ЗАЕС, ні в прилеглих до неї районах.

Що відомо про візит генсека ООН та президента Туреччини в Україну

У четвер, 18 серпня, у Львові має відбутись тристороння зустріч президента України Володимира Зеленського із турецьким лідером Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гутерришем.

Представники Ердогана повідомили, що під час зустрічі обговорюватимуться питання врегулювання розв'язаної Кремлем війни проти України шляхом переговорів, а також можливості із розширення угоди щодо експорту українського зерна.

Там також уточнили, що Ердоган і Зеленський проведуть двосторонню зустріч, в ході якої "обговорять всі аспекти відносин" України і Туреччини, а потім відбудеться саміт у розширеному форматі за участю генсека ООН Антоніу Гутерреша.

Антоніу Гутерреш у середу прибув до Львова, щоб підготуватися до зустрічі з президентами України і Туреччини.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський прокоментував приїзд генсека ООН до Львова.

В Україну вже прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Будемо працювати над необхідними для України результатами, - зазначив голова держави.

Відомо, що Реджеп Ердоган також вже вилетів до Львова на зустріч із президентом України та генсеком ООН.

Політ турецького лідера займе близько двох годин.

За даними видання, літак Ердогана прибуде до Польщі, звідти він наземним транспортом проїде до Львова.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?