Британські винищувачі екстрено підняли для перехоплення військових літаків РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британські винищувачі екстрено підняли для перехоплення військових літаків РФ

Британські винищувачі екстрено підняли для перехоплення військових літаків РФ
Джерело:  online.ua

30 березня офіційно стало відомо, що винищувачі Typhoon Королівських повітряних сил Британії були підняті з військового аеродрому на краю міста Лоссімут у Шотландії для перехоплення двох російських протичовнових літаків Ту-142. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Варто звернути увагу на те, що літаки РФ вперше були виявлені 29 березня вранці керівництвом НАТО і відстежені норвезькими силами ППО. Перехопленням займалися саме британські повітряні сили, які відправили літаки з бази Лоссімут.

"Екіпажі тут, в Шотландії, знаходяться в режимі готовності 24 години на добу, 7 днів на тиждень, щоб боротися з будь-якими потенційними загрозами для Британії. У цьому випадку наші колеги по НАТО поінформували нас про те, що два імовірно російські літаки наближаються до нашого району інтересів", - розказав один з пілотів Королівських ВПС, які брали участь в місії.

Він також зазначив, що британські повітряні сили вирішили перехопити 2 російські Ту-142 Bear-F, щоб відмовити їх від польотів у цьому районі.

"Королівські повітряні сили прагнуть підтримувати цілісність повітряного простору Великої Британії та НАТО щохвилини кожного дня", - наголосив представник Королівських ВПС.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій провів переговори із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером. Він озвучив пропозицію останньому — використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір над окупованим Кримом. Криклій наголосив, що українська сторона розраховує на підтримку блоку в моніторингу повітряного простору уздовж кордону з РФ. Окрім того, під час зустрічі глава Мінінфраструктури і заступник генсека НАТО обговорили участь Міністерства інфраструктури України в процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО в Чорному морі Coherent Resilience 2021, а також в процесі створення в Україні національної системи стійкості. Також сторони детально обговорили можливу співпрацю у галузі кібернетики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що винищувачі НАТО перехопили військові літаки РФ над Чорним морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?