Винищувачі НАТО перехопили військові літаки РФ над Чорним морем
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі НАТО перехопили військові літаки РФ над Чорним морем

Винищувачі НАТО перехопили військові літаки РФ над Чорним морем
Джерело:  online.ua

Винищувачі НАТО протягом декількох останніх днів двічі злітали для супроводу російських військових літаків біля берегів Норвегії і над Чорним морем. Згідно з останніми даними, 9 лютого два норвезьких винищувачі були підняті з авіабази Бодо для перехоплення двох російських дальніх бомбардувальників Ту-160. 10 лютого винищувачі НАТО з Румунії, Болгарії та Туреччини були приведені в бойову готовність через декілька російських військових літаків, що пролітали поблизу території НАТО над Чорним морем. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  сайт  Об'єднаного командування повітряних сил НАТО.

"Російські літаки не передавали код транспондера, який вказує їх місце розташування і висоту, а також вони не подавали план польоту і не зв'язувалися з авіадиспетчерами. Це може створювати небезпеку для цивільного повітряного руху", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в російську групу літаків входили дальні бомбардувальники Ту-22 і винищувачі супроводу. Перехоплювачі Альянсу повернулися на свою базу після того, як російські військові літаки залишили район.

Нагадаємо, нещодавно очільник Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій провів переговори із заступником генсека НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером. Він озвучив пропозицію останньому - використовувати для повітряних операцій НАТО повітряний простір над окупованим Кримом. Криклій наголосив, що українська сторона розраховує на підтримку блоку в моніторингу повітряного простору уздовж кордону з РФ. Окрім того, під час зустрічі глава Мінінфраструктури і заступник генсека НАТО обговорили участь Міністерства інфраструктури України в процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО в Чорному морі Coherent Resilience 2021, а також в процесі створення в Україні національної системи стійкості. Також сторони детально обговорили можливу співпрацю у галузі кібернетики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відреагували на появу кораблів США у Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?