У Путіна відреагували на появу кораблів США у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відреагували на появу кораблів США у Чорному морі

У Путіна відреагували на появу кораблів США у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна почала вимагати у американських військових зупинити "брязкання зброї" у Чорному морі. На переконання влади РФ, Сполучені Штати шукають там для себе ворогів. Посольство Росії у США  опублікавло спеціальне повідомлення з цього приводу, в якому наголосило, що для безпеки та миру в Чорному морі не потрібно втручання з боку іноземних сторін. Через це представники Росії звернулися до США з проханням займатися "своєю справою" в територіальних водах Америки, передає ONLINE.UA.

За словами російських дипломатів, офіційний Вашингтон лише шукає приводи для збільшення власної присутності у Чорноморському регіоні.

"Ми закликаємо американських військових припинити безрозсудне брязкання зброєю і займатися своєю справою в територіальних водах Сполучених Штатів", – вимагають у США члени команди Володимира Путіна.

Офіційний Вашингтон на цю заяву поки не відреагував.Варто звернути увгау на те, що НАТО зміцнює військову присутність в районі Чорного моря. Як стверджує генсек Альянсу Єнс Столтенберг, це реакція на посилення позицій Росії в Чорноморському регіоні. Як уже згадувалося раніше, ракетний есмінець флоту США Donald Cook 23 січня 2021 року увійшов у Чорне море. Трохи пізніше до нього приєднався Танкер USNS Laramie.Есмінець Військово-морських сил США USS Porter ввечері 28 січня також увійшов у води Чорного моря. За словами представників НАТО, Чорне море має стратегічне значення для них. Зокрема, Болгарія, Румунія і Туреччина є прибережними державами, а Грузія й Україна – близькими партнерами.Нагадаємо, нещодавно глава держави Володимир Зеленський підписав закон "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі в багатонаціональних навчаннях" № 1131-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року. Загалом, заплановано залучення 11 тисяч іноземних військових для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна звернулася до НАТО з новою пропозицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?