Британський парамедик з полку "Азов" потрапив до російського полону 
Категорія
Україна
Дата публікації

Британський парамедик з полку "Азов" потрапив до російського полону 

Британський парамедик з полку "Азов" потрапив до російського полону 
Джерело:  online.ua

Громадянин Британії Джон Гардінг потрапив у російський полон. Російські пропагандисти показали відео з ним, де він просить допомоги у Бориса Джонсона.

Джерело: ВВС

У полон росіян потрапив ще один британець

Російські пропагандисти показали відео з британським парамедиком Джоном Гардінгом, у якому він просить допомоги у прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона і каже, що йому може загрожувати страта.

Наразі Хардінг перебуває у полоні бойовиків в ОРДО.

Гардінга захопили у полон у травні, коли українські підрозділи, з якими він воював на металургійному заводі «Азовсталь» у Маріуполі, були змушені здатися.

У відео вказано, що він був у складі полку «Азов».

Друзі та сім'я полоненого британця підтвердили, що на відео саме він. Його сім'ю підтримує Міністерство закордонних справ.

Вказано, що Гардінг воював в Україні з 2018 року.

Раніше він розповів ВВС, що приїхав туди, щоб використати свої навички бойового медика, щоб допомогти в боротьбі з проросійськими бойовиками.

Фото: скріншот

Нагадаємо, що у полоні в так званій “ДНР” перебувають двоє інших британців - Ейден Аслін і Шон Піннер, яких також взяли в полон в Маріуполі.

Вони були засуджені до страти в ОРДО.

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс назвала смертні вироки "вироком, який не має абсолютно ніякої легітимності".

Цього тижня стало відомо, що у полоні росіян помер британський гуманітарний працівник Пол Урі. У “ДНР” заявили, що він помер у полоні 10 липня від проблем зі здоров'ям та "стресу".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?