Найближчі місяці стануть вирішальними в санкційній війні Заходу проти РФ — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Найближчі місяці стануть вирішальними в санкційній війні Заходу проти РФ — WSJ

Найближчі місяці стануть вирішальними в санкційній війні Заходу проти РФ — WSJ
Джерело:  online.ua

Антиросійські санкції, які запровадили західні країни після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, завдають шкоди обом сторонам, і у найближчі місяці стане зрозуміло, хто виграє в цій економічній війні.

Джерело: The Wall Street Journal

Санкції шкодять Заходу та Росії

Аналітики вказують, що поки Росія страждає більше, оскільки цього року її економіка різко скоротиться, вартість життя стрімко зросте, а сотні компаній, від McDonald’s до французького виробника автомобілів Renault, покинуть країну.

Але США та Європа також несуть серйозні витрати, головним чином через підвищення цін на енергоносії, які, ймовірно, зростуть цієї зими, кажуть аналітики.

Очікується також зростання безробіття, оскільки центральні банки реагують на інфляційний тиск підвищенням процентних ставок.

За словами аналітиків, найближчі місяці стануть вирішальними у визначенні того, хто отримає важелі впливу в цій економічній війні, оскільки Росія намагається знайти імпорт для своєї армії та економіки, а західні країни маневрують , щоб замінити російські енергоносії.

Згідно з нещодавнім звітом британської дослідницької групи Economist Intelligence Unit, війна цього року обійдеться в приблизно в 1 трильйон доларів.

За прогнозами EIU, глобальна економіка зросте на 2,8% замість довоєнного прогнозу в 3,9%, при цьому найбільші втрати виробництва зазнають Італія, Німеччина та Франція.

Фото — unsplash.com

Росія випробовує Захід, а Захід відповідає тим же. Це війна на виснаження — не лише для України та Росії, але й для моральної рішучості Росії та Заходу, — сказав Тимофій Милованов, доцент економіки Піттсбурзького університету та колишній міністр економіки України.

Офіційний рівень інфляції в Росії зріс до 15,9% у червні – це набагато вище, ніж у США та Європі, – показують урядові дані. Аналітики очікують, що безробіття зросте пізніше цього року.

Але війна завдає збитків і Заходу, кажуть аналітики.

Збої в торгівлі, викликані санкціями, у поєднанні з побоюваннями інвесторів щодо можливого дефіциту енергоресурсів підштовхнули ціни на нафту, природний газ та інші товари.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив, що санкції мають бажаний ефект і що Білий дім вважає, що він виграє економічну війну. У міру погіршення економіки Росії президент Володимир Путін зіткнеться зі зростаючим тиском, щоб змінити курс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?