ЗСУ мають певні здобутки на півдні України — ОК "Південь"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають певні здобутки на півдні України — ОК "Південь"

ЗСУ мають певні здобутки на півдні України — ОК "Південь"
Джерело:  online.ua

Українські війська мають «певні здобутки» на півдні України. Проте військові є обережними в прогнозах, оскільки росіяни завдають авіаударів там, де проводяться зачистки звільнених населених пунктів.

Джерело: керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

Просування ЗСУ на півдні України

Війська РФ облаштовують собі чергові рубежі оборони, намагаються укріпити їх за допомогою залізобетонних конструкцій, тому що усвідомлюють, що треба буде ще якось утриматись за херсонську землю. Хоча наші підрозділи, роблячи свої просувні кроки, не дозволяють їм такого. Є певні здобутки, але ми маємо закріпитися на цих територіях, і лише тоді зможемо про це проголосити.

Гуменюк повідомила, що кожного разу, коли проводиться зачистка звільненого населеного пункту, ворог використовує авіаційні удари і б'є по тих позиціях.

Тому ми дуже обережні в прогнозах і оголошеннях, - додала вона.

Вона також повідомила, що російські війська застосовують для обстрілу Миколаєва нетипову зброю.

Вони використовують нетипову зброю - зенітно-ракетні системи С 300, щоб споряджаючи їх нетиповим розривним снарядом, який має додаткову дію, яка максимально руйнує все, що навколо місця влучання. Саме тому обстріляний Миколаїв, декілька мікрорайонів мають дуже великі руйнування, - сказала вона.

Також росіяни продовжують завдавати ударів по острову Зміїний.

Ворог продовжує вишукувати можливості довести, що у нього є ще якісь сили для того, щоб переконати нас у своїй "могутності". І що він може ще зробити, як тільки час від часу вилітати та бомбити острів Зміїний? Оскільки намагається переконати хоча б своїх, що вони ним володіють і його якось контролюють, - каже Гуменюк.

Вона повідомляє, що чергові обстріли, це також була спроба розвідки: чи не розгорнуть там гарнізон, який можна знищити.

Але поки вони б'ють по тій техніці, яку залишили самі, - додала Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?