Українські військові почали навчатися управлінню зенітками Gepard у Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські військові почали навчатися управлінню зенітками Gepard у Німеччині

Українські військові почали навчатися управлінню зенітками Gepard у Німеччині
Джерело:  online.ua

Українські військові розпочали навчання з використання самохідних зеніток Gepard і пройдуть артилерійську підготовку у Німеччині. Перші Gepard повинні бути в Україні вже у липні.

Джерело: RND

Військослужбовці ЗСУ навчаються користуватися Gepard 

На військових полігонах у Шлезвіг-Гольштейні у Німеччині розпочалися тренування українських військових на зенітних танках Gepard.

Наразі навчання проходять не менше 100 військовослужбовців української армії.

Вони пройдуть навчання з використання самохідних зеніток Gepard і пройдуть артилерійську підготовку.

Офіційно Бундесвер не підтверджує інформацію про тренування.

Тренувальний полігон Тодендорф відповідає всім вимогам для цього. Раніше там базувалися Gepard, там в районі Балтійського моря зручно тренуватися на стрільбищах, - зазначив член Бундестагу Східного Гольштейна і експерт з питань оборони Інго Гадехенс.

Фото: flickr.com

Нагадаємо, що раніше Німеччина знайшла виробника боєприпасів для Gepard у Норвегії, щоб забезпечити поставки боєприпасів Україні.

Постачання боєприпасів для Gepard раніше вважалося проблемою, оскільки для системи було лише трохи менше 60 тис 35-мм снарядів.

Відомо, шо німецька САУ може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину. Втім, в реальних умовах він стріляє короткими чергами, пристосованими до цілі.

Раніше Німеччина знайшла необхідні снаряди в Південній Америці, проте їх передача не була схвалена країною-виробником Швейцарією.

З поставкою боєприпасів ніщо не повинно стати на заваді передачі Україні 30 систем Gepard.

Передбачається, що перші системи Gepard повинні бути доставлені в Україну вже у липні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?