Британський прем’єр Борис Джонсон виступив проти королеви Єлизавети ІІ: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський прем’єр Борис Джонсон виступив проти королеви Єлизавети ІІ: що сталося

Британський прем’єр Борис Джонсон виступив проти королеви Єлизавети ІІ: що сталося
Джерело:  Bloomberg

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не збирається виконувати закон, який забороняє вихід країни з ЄС без угоди, незважаючи на те, що на підтримку цього документу виступила королева Єлизавета ІІ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

З джерел у британському уряді, на найближчих переговорах у Брюсселі між Джонсоном та главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, які відбудуться вже завтра, 16 вересня, голова британського Кабінету міністрів не буде просити про відстрочку виходу з ЄС. Більше того: якщо така пропозиція надійде від якої-небудь країни Європейського союзу, він збирається її відхилити.

Щоб подолати дію закону, який нещодавно підписала королева, Джонсон має намір вимагати через суд надати йому право провести жорсткий «Брекзіт» 31 жовтня.

Станом на сьогодні закон зобов’язує уряд Великої Британії просити керівництво ЄС про відстрочку «Брекзіта», якщо обидві сторони не укладуть нову угоду до 19 жовтня.

Борис Джонсон вже заявляв, що хоче домогтися виходу своєї країни з ЄС до 31 жовтня, при наявності угоди або без неї.

Нагадаємо, що головна проблема, яка вже три роки гальмує вихід Британії з Європейського союзу, стосується митного контролю на кордоні між Північною Ірландією та Ірландською республікою. Врегулювання національно-релігійного конфлікту в Ольстері передбачає збереження повної відсутності будь-якого кордону з Ірландією. Якщо уряд в Лондоні порушить ці домовленості у зв’язку із виходом з ЄС, це може посилити позиції північноірландських католиків та реанімувати старі суперечки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?