Британський штам коронавірусу вперше виявили в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Британський штам коронавірусу вперше виявили в Україні

Британський штам коронавірусу вперше виявили в Україні
Джерело:  online.ua

Британський штам коронавірусу COVID-19 почав ширитися світом наприкінці 2020 року, однак фахівці вказують на ймовірність його виникнення ще на початку осени. Одночасно з цим виникали нові різновиди, наприклад — мутації з Південно-Африканської Республіки чи Бразилії. В Україні до четверга, 4 березня, не підтверджували жодного хворого на коронавірус нових типів. Напередодні два таких випадків виявили на Прикарпатті, де спостерігається надзвичайне загострення епідемічної ситуації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За відомостями Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В.Громашевського НАМН України, обидва хворих — мешканці Івано-Франківська.

“Інститут провів дослідження, згідно з яким вдалося встановити два випадки нового британського штаму COVID-19 у жителів Івано-Франківська”, - наголосили експерти.

Інститут констатував, що відповідні дані вже передали фахівцям Всесвітньої організації охорони здоров’я та внесли до світової мапи поширення коронавірусу.

Станом на початок березня 2021 року так званий “британський” штам зареєстрували на території 101 країни. Згідно з попередніми висновками, нова мутація інфекції не несе загрози щодо підвищеної летальності, Однак її оцінили на 70% заразнішою на відміну від головного попередника.

Восени та на початку зими на території Великої Британії через поширення нового штаму ввели ледь не найсуворіші обмеження. Місцева влада планувала послабити карантин напередодні Різдва, однак це виявилося складнішим в умовах поширення заразнішого різновиду COVID-19.

Станом березень в Україні вже почався перший етап масової вакцинації проти коронавірусу. Перш за все він передбачений для медиків, однак певні “залишки” вакцини будуть розподіляти по інших групах населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, близько року тому в Україні зареєстрували перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19, з того моменту почалася перша хвиля епідемії. Друга хвиля, за версією українського уряду, почала наступ наприкінці 2020 року. З цього приводу на післясвятковий період вводили так званий локдаун, який обмежив мобільність людей після масових зустрічей та святкування. У четвер, 4 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував початок третьої хвилі захворюваності на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?