В Україні оголосили про початок третьої хвилі епідемії COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили про початок третьої хвилі епідемії COVID-19

В Україні оголосили про початок третьої хвилі епідемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Близько року тому в Україні зареєстрували перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19, з того моменту почалася перша хвиля епідемії. Друга хвиля, за версією українського уряду, почала наступ наприкінці 2020 року. З цього приводу на постсвятковий період вводили так званий локдаун, який обмежив мобільність людей після масових зустрічей та святкування. У четвер, 4 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував початок третьої хвилі захворюваності на коронавірус. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика на пресконференції, присвяченій річниці роботи його уряду.

За словами прем’єра, світовий процес вакцинації триватиме близько двох років. У цей період обов’язковим буде повсякденний масковий режим.

Також він наголосив, що повернення жорсткого карантину в Україні все ще можливе. Для цього більшості областей необхідно потрапити у “червону зону” чинного адаптивного режиму.

Одночасно з цим Шмигаль зауважив, що уряду не хочеться все доводити до нового локдауну. Утім, від раптового погіршення сьогодні поки що не врятує навіть вакцина.

“Не потрібно тішити себе ілюзіями, що вакцина всіх врятує”, - пояснив він.

Голова уряду не виключив, що згодом світом прокотяться четверта й навіть п’ята хвилі коронавірусу.

“Наразі згідно із соціологічними опитуваннями готові вакцинуватися приблизно 43% українців. Наша мета — це вакцинація до 70% населення, аби в країні був колективний імунітет. Для цього у нас є чітка дорожня карта, де передбачено всі етапи та процеси реалізації кампанії з вакцинації. Ми очікуємо, що в цьому та наступному році вакцинуються близько 22 млн українців”, - резюмував Шмигаль і зауважив — перед урядом стоїть завдання підвищити довіру населення до препаратів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна отримала першу партії антикоронавірусної вакцини наприкінці лютого, а масова кампанія з імунізації населення стартувала 24 числа. Український уряд тим часом не розкриває майже жодних подробиць контрактів, укладених на постачання таких препаратів. Для пересічних українців невідомі навіть суми, які витрачають на придбання засобів для масового щеплення. Міністерство охорони здоров’я звернуло увагу, що секретних окремої інформації щодо поставок вакцини стала однією з вимог безпосередньо постачальника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?