Буданов супроводжував Зеленського у поїздці до США — відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов супроводжував Зеленського у поїздці до США — відома причина

Буданов супроводжував Зеленського у поїздці до США — відома причина
Джерело:  online.ua

Начальник ГУР Кирило Буданов був у США у складі президентської делегації. Там він провів зустрічі в Міністерстві оборони та спецслужбах США.

Джерело: The Drive

Буданов приїхав до США з делегацією Зеленського

Начальник ГУР Кирило Буданов дав інтерв'ю виданню під час перебування у Вашингтоні, США. Він приїхав до країни разом із президентом Володимиром Зеленським і зустрінеться з військовим керівництвом США у складі президентської делегації.

На питання про що привело Буданова до Вашингтона, він відповідає, що візит насправді не його, а є частиною візиту президента, якому він допомагає у поїздці.

 І, звичайно, на мене чекають зустрічі з військовим керівництвом цієї країни у складі президентської делегації.

Буданов каже, що це не перший його візит з Зеленським закордон і він проведе зустрічі в Міністерстві оборони та спецслужбах США.

Проте у відповідь на питання, чи збирається він зустрітися з ЦРУ, Буданов розсміявся і відмовився відповідати.

Україні потрібні сотні ATACMS 

Начальника розвідки запитали, чи збирається він під час зустрічі з офіційними особами США просити далекобійні ракети ATACMS і яку наведе для цього аргументацію.

Я думаю, що це питання буде підніматися. Моя аргументація дуже проста. Більшість [російських] командних пунктів і матеріально-технічних сховищ знаходяться на відстані понад 85 кілометрів, що є максимальною дальністю для наших поточних [боєприпасів GMLRS] - для HIMARS, які ми маємо. Росіяни просто розміщують командні пункти та інші речі за межами цих відстаней, щоб нам не було чим до них дотягнутися. І така ж ситуація з російською авіацією на аеродромах. Боротися з російською авіацією засобами ППО дуже дорого і малоефективно. Авіацію треба вивести на авіабази.

Буданов зазначив, що Україні потрібні принаймні сотні ракет, щоб змінити ситуацію.

Я завжди сподіваюся на краще. Ми зробимо все, щоб це сталося.

Також Буданова запитали, чи хоче він щось передати американській громадськості.

Єдине, що я можу сказати, це те, що Україна буде вічно вдячна за всю допомогу, яка надається. І перемога над РФ буде настільки ж перемогою Америки. Так буде і Україні, і Америці разом. Це буде наша спільна перемога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?