Буданов відреагував на "саботаж" війни з боку Герасимова й Патрушева
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов відреагував на "саботаж" війни з боку Герасимова й Патрушева

Буданов відреагував на "саботаж" війни з боку Герасимова й Патрушева
Джерело:  online.ua

Зі злитих у мережу секретних даних Пентагона нібито стало відомо, що очільник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов і секретар Радбезу Росії Микола Патрушев планували влаштувати саботаж та зірвати "спецоперацію". Голова ГУР Кирило Буданов спростував цю інформацію.

Джерело: голова ГУР Кирило Буданов

Буданов не вірить, що у РФ планували влаштувати саботаж

Кирило Буданов спростував інформацію "Tagesspiegel" про те, що Герасимов і Патрушев нібито намагалися саботувати захоплення України на початку війни, щоб вона закінчилася 5 березня 2022 року.

Німецьке видання посилалося на секретний документ американських військових із витоку, а там цитували анонімне українське джерело, яке спиралося на дані російського джерела.

Це брехня, чиста брехня. Герасимов був одним із небагатьох, у принципі, хто виступав за військову операцію. Патрушев займав більш нейтральну позицію, він ніколи не кричав "давайте їх вбивати" і ніколи не кричав "не треба цього робити" – як усі у цьому питанні був, щоб не бути крайнім. Я його (ред. — Патрушева) не дуже люблю зі зрозумілих причин, але він не дурень, — зазначив глава розвідки.

Також Буданов сказав, що конфлікт між Міноборони РФ та ФСБ Росії зараз "не є значним" – "це навіть не можна конфліктом назвати".

Крім того, голова ГУР не дуже вірить і у бунт в Росії.

Що відомо про план Герасимова і Патрушева

Очільник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов і секретар Радбезу Росії Микола Патрушев планували влаштувати саботаж під час вторгнення в Україну, оскільки хотіли, щоб війна закінчилася 5 березня 2022 року.

Як вдалося з’ясувати німецьким журналістам після аналізу документів Пентагона, члени команди диктатора Володимира Путіна дійсно мали намір саботувати російську агресивну війну.

Насамперед йдеться про Миколу Патрушева і Валерія Герасимова, які й розробили цей план.

Окрім того, наголошується, що Москва хотіла перекинути ресурси з Таганрога (Росія) до Маріуполя (Україна) і "зосередити свою увагу на південному фронті".

Однак Патрушев і Герасимов створили план "наступу" "для саботажу Путіна".

Глава Генштабу РФ заблокував запланований наступ.

Він набрехав очільнику Кремля, що українські сили перевершують російські, і попередив, що армія РФ зазнає великих втрат, якщо наступ відбудеться.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?