Буданов заявив про конфлікт між ФСБ та Міноборони РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов заявив про конфлікт між ФСБ та Міноборони РФ

Буданов заявив про конфлікт між ФСБ та Міноборони РФ
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов, переговорний процес з росіянами щодо обміну полоненими був ускладнений тим, що українській стороні довелося вести перемовини з двома вороже налаштованими один проти одного відомствами - Міноборони РФ і ФСБ.

Джерело: стаття "Велике повернення. Як вдалося визволити "азовців" та чому Путін забрав Медведчука"

Розвідка розповіла про конфлікт ФСБ та Міноборони РФ

У росіян є певне напруження і конкуренція між силовими органами. Тому чим менше їх, тим було легше. Наші командири уже були під слідством у ФСБ, тому найважчі переговори були саме на цьому напрямку, - розповів Кирило Буданов.

Окрім того, наголошується, що обмін міг затягнутися ще надовго, якби "азовців" почали в РФ "судити", адже у такому випадку ще однією стороною перемовин став би Слідчий комітет РФ.

За словами очільника ГУР, українські командири Прокопенко, Волинський, Паламар, Шлега і Хоменко перебували в різних слідчих ізоляторах російськоїстолиці.

Що важливо розуміти, ними, на відміну від інших полонених, опікувалася ФСБ, а не російські розвідники.

У зв'язку з цим перемовини з росіянами поділилися на два окремі треки.

Буданов звертає увагу на те, що перший стосувався обміну зрадника Віктора Медведчука. Спочатку українські ГУРівці вели цей трек із російськими візаві з ГУ Міноборони РФ.

На останніх етапах кейсом кума Путіна займався особисто директор Федеральної служби Росії Олександр Бортніков. Другий окремий трек – визволення командирів "Азову", де перемовини велися виключно з ФСБшниками, - йдеться в статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?