Буде боляче: економіст зробив українцям важливе попередження
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде боляче: економіст зробив українцям важливе попередження

Буде боляче: економіст зробив українцям важливе попередження
Джерело:  24 канал

Експерт у питаннях економіки Сергій Фурса озвучив важливе попередження українцям. Він нагадав усім, що саме "антиколомойський" закон – це одна з головних вимог Міжнародного валютного фонду, яка була поставлена перед нашою країною. За словами економіста, якщо Україна не отримає програму, то це наблизить її до дефолту. Він також зазначив, що найболючішим дефолт буде для найбідніших верств населення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Люди думають, що дефолт – це коли ми не повертаємо борги буржуям, а залишаємо гроші собі. І це велика ілюзія. Насамперед буржуї нікуди не діваються, вони з нас це потім візьмуть, але пізніше, бо рано чи пізно ми повернемось до цивілізації і там будуть нас чекати ті ж буржуї, яким ми винні гроші. Дефолт буде болючим саме для найбідніших верств населення, бо дефолт – це коли ми не залучаємо нові кошти, щоб не віддавати старі борги і щоб не фінансувати дефіцит бюджету. Ми друкуємо ці кошти і в результаті маємо шалену девальвацію. Девальвація призводить до інфляції, а потім руйнується банківська система", - пояснює Сергій Фурса.

За його словами, офіційному Києву конче необхідно ухвалити "антиколомойський" закон, який наблизить нас до програми МВФ і мінімізує ймовірність дефолту.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно глава НБУ Яків Смолій нарешті відповів на запитання, яке уже не перший день хвилює український народ. Він наголосив, що поки влада країни не розглядає варіант дефолту у зв’язку з останніми подіями в світі, які так налякали наших громадян.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль підкреслив, що наша країна, як і решта держав, наразі знаходиться на порозі нової економічної кризи, що буде спровокована саме пандемією коронавірусу Covid-2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?