Вона буде ще потужнішою - Кабмін зробив важливе попередження
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вона буде ще потужнішою - Кабмін зробив важливе попередження

Вона буде ще потужнішою - Кабмін зробив важливе попередження
Джерело:  YouTube

Очільник Кабміну Денис Шмигаль вирішив зробити важливе попередження громадянам - він наголосив, що наша країна, як і решта держав, наразі знаходиться на порозі нової економічної кризи, що буде спровокована саме пандемією коронавірусу Covid-2019. Прем’єр-міністр закликав народ не панікувати, адже Україна вже активно готується до неї. Попередження від глави уряду прозвучало в ефірі телеканалу ICTV.

"Маємо доволі велику підтримку і від людей, і від бізнесу, і від міжнародних партнерів. На щастя, Україна до цієї потенційної економічної кризи підходить більш підготовленою, ніж у 2008 році. У нас значні золотовалютні резерви в НБУ, хороші механізми та ліквідність у банках. Всі параметри у нас значно міцніші, ніж були у 2008 році", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, очільник Кабмін звернув увагу на попередження міжнародних експертів про те, що економічна криза буде потужнішою, ніж у 2008 році - і це необхідно розуміти усім.

"Тому ми вже сьогодні працюємо з Мінекономіки, Міністерством фінансів, з МВФ над розробкою і коригуванням макропрогнозу, механізмів стимулювання бізнесу. У квітні – травні ми вже вводимо програму підтримки людей, у тому числі – пенсіонерів (віком 80+ років). Ми працюємо над тим, щоб дати змогу платити по 500 гривень всім пенсіонерам на час карантину", –зазначив глава уряду.

За словами Дениса Шмигаля, усім, "хто перебуватиме вдома, хто працював "по-білому" і зараз – "у вимушеному простої" або звільнений з роботи", влада буде через фонд буде платити гроші, аби "дати людям змогу спокійно перебути цей період". Він підкреслив, що з цією метою КМУ вже зараз переглядає бюджет та формує стабілізаційний фонд країни.

Очільник Кабміну також зазначив, що вже залучають найкращих експертів для створення експертно-стратегічної ради. Вона ухвалюватиме кроки, які допоможуть "найбільш м’яко пройти етап економічної кризи та почати розвивати економіку держави вже після неї".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський обговорив із директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою збільшення суми підтримки офіційного Києва з боку Фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?