Зеленський провів термінові переговори з главою МВФ - що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський провів термінові переговори з главою МВФ - що сталося

Зеленський провів термінові переговори з главою МВФ - що сталося
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову із директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою - сторони детально обговорили збільшення суми підтримки офіційного Києва з боку Фонду у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужба Офісу президента України та Twitter глави МВФ.

"Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду в час великих викликів для економіки, пов’язаних зі світовою пандемією.Україна свідома, що сьогодні потрібно діяти активно та швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов’язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, сторони обговорили розширення програми співпраці України з Фондом для підтримки подальших реформ у нашій країні та подолання викликів, які стоять перед вітчизняною економікою у зв’язку з поширенням коронавірусу, а також конкретні кроки щодо імплементації цієї програми.

Також Володимир зеленський та Крісталіна Георгієва домовилися узгоджувати дії щодо розширення програм підтримки офіційного Києва міжнародними партнерами, зокрема щодо збільшення їхнього обсягу.

Трохи згодом Георгієва написала у Twitter, що МВФ підтримує Україну в ситуації з поширенням коронавірусу.

"Сьогодні мала дуже конструктивну розмову з президентом України Володимиром Зеленським і висловила нашу підтримку Україні, оскільки країна стоїть перед величезними викликами, спричиненими COVID-19", - написала глава Фонду в соціальних мережах.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, перша заступниця очільника НБУ Катерина Рожкова заявила, що українська банківська система достатньо сильна для того, щоб пережити кризові часи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?