Буде дуже багато смертей: Трамп прийняв важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде дуже багато смертей: Трамп прийняв важливе рішення

Буде дуже багато смертей: Трамп прийняв важливе рішення
Джерело:  online.ua

Наступний тиждень в США буде найскладнішим - від коронавіруса вмиратимуть дуже багато людей. Такий невтішний прогноз зробив президент США Дональд Трамп, який вирішив ввести війська в Нью-Йорк, де ситуація із захворюванням на коронавірус складається найбільш гостро. Про своє важливе рішення Трамп повідомив на брифінгу в ніч на 5 квітня - відео його виступу опублікувала пресслужба Білого дому, передає ONLINE.UA.

"Ми це переживемо. Але, на жаль, буде дуже багато смертей. Ми, ймовірно, ніколи не бачили нічого подібного, можливо, під час війни - світової війни. Перша світова війна або друга чи щось в цьому роді. Але набагато менше , ніж було б, якби вчасно не було вжито заходів ", - підкреслив американський лідер.

Для боротьби з коронавірусом Трамп вирішив ввести війська в Нью-Йорк. Всього в місто будуть відправлена одна тисяча військовослужбовців - військові будуть допомагати місцевій владі у всьому, у чому буде необхідно, в процесі боротьби з поширенням коронавіруса і наслідками епідемії, серед них багато медиків і медсестер. Він також анонсував відправку апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) у місто і штат Нью-Йорк. Зараз на складах, за словами Трампа, є 10 тисяч таких апаратів.

Трамп не відповів журналістам конкретно на питання, що саме військові будуть робити в Нью-Йорку. Він лише підкреслив, що "вони йдуть на війну, в бій, до якого їх ніколи насправді не тренували".

Нью-Йорк став осередком зараження коронавірусом в США. За даними Університету Джона Хопкінса, в місті з початку пандемії зафіксовано понад 110 тисяч випадків зараження інфекцією, на сьогоднішній день померли вже більше 1900 осіб. Всього в США на ранок 5 квітня зареєстровано майже 312 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусною хворобою, з них 8454 смертей.

Нагадаємо, в Україні на ранок 5 квітня відомо про 1225 підтверджених випадків зараження коронавірусом. З 6 квітня в країні посилюють карантин, так як без жорстких заходів пік захворюваності може наступити вже 14-15 квітня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США прогнозують не менше 200 тисяч смертей від коронавіруса  COVID-19. Раніше Трамп називав цю кількість оптимістичним сценарієм, так як без жорстких заходів померти могли мільйони людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?