Буде хаос: Кличко озвучив невтішний прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде хаос: Кличко озвучив невтішний прогноз

Буде хаос: Кличко озвучив невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко побачив загрозу в законопроєкті, яким народні депутати із "Слуги народу" пропонують дострокові вибори міського голови столиці і розділення посад мера та голови КМДА, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМДА.

"Я переконаний, у такому вигляді цей законопроект ухвалювати не можна! Він руйнує принципи децентралізації і самоврядування, позбавляє киян права обирати владу в своєму місті. А також створить хаос в управлінні столицею. Подібного немає в жодній європейській країні, у жодному європейському місті. Коли люди не впливатимуть на процеси, що відбуваються в місті, а влада – не відповідатиме перед містянами, бо її призначили", - заявив мер

На думку Кличка, проєкт закону №2143 "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ" має отримати експертну оцінку Венеціанської комісії та висновки інших міжнародних експертів, а також пройти громадське обговорення.

 Мер наголосив, що в законопроєкті фактично йдеться про централізацію влади.

Як повідомляв ONLINE.UA,  звільнення Віталія Кличка, про яке нещодавно говорилося, відтягується. Журналісти вважають, що причина для того — відмова Ткаченка обійняти найближчим часом посаду голови КМДА. Через це команда чинного президента вирішила провести дострокові вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?