Звільнення Кличка з посади голови КМДА: з’явились неочікувані подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнення Кличка з посади голови КМДА: з’явились неочікувані подробиці

Звільнення Кличка з посади голови КМДА: з’явились неочікувані подробиці
Джерело:  LB.ua

Незважаючи на те, що Кабінет міністрів погодив відставку Віталія Кличка з посади голови київської міськдержадміністрації, призначення Олександра Ткаченка чи іншого представника нової влади на цю посаду поки відкладається. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua, це пов’язано з тим, що боротьбу за столицю було вирішено відкласти на вибори.

За інформацією неназваних джерел у партії «Слуга народу», Олександр Ткаченко погодився взяти участь у виборах мера, але категорично відмовився зараз займати посаду голови КМДА. Тому було вирішено пришвидшити призначення дати позачергових виборів київського міського голови.

Очікується, що вже найближчим часом до парламенту внесуть проект постанови про призначення дострокових виборів мера Києва. Самі вибори у столиці планується призначити на 8 грудня цього року.

«Теоретично можуть вибори бути 8 грудня, а можуть і не бути. Залежить від того, як встигнемо написати законопроект, подати і провести за процедурою», – розповів один з депутатів фракції «Слуга народу».

У команді Зеленського нібито припускали, що після рішення Кабміну про звільнення з посади голови КМДА Віталій Кличко сам відмовиться від посади міського голови і «вибори можна буде провести чужими руками». Однак цього не сталося, і тепер питання Києва зависло в повітрі.

Нагадаємо, що ще в серпні стало відомо, що в разі свого звільнення Кличко не пустить Ткаченка в будівлю на Хрещатику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?