У разі свого звільнення Кличко не пустить Ткаченка в будівлю на Хрещатику – є причина
Категорія
Україна
Дата публікації

У разі свого звільнення Кличко не пустить Ткаченка в будівлю на Хрещатику – є причина

У разі свого звільнення Кличко не пустить Ткаченка в будівлю на Хрещатику – є причина

Можлива відставка Віталія Кличка з посади глави київської міськдержадміністрації не означає, що його наступник, яким з великою ймовірністю стане топ-менеджер телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко, автоматично посяде головний кабінет на вул. Хрещатик, 36. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН, юридична адреса КМДА нещодавно була змінена.

Згідно даних Міністерства юстиції, 21 травня 2019 року, наступного дня після інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського, керівництво КМДА вирішило змінити свою адресу, формально «переїхавши» з Хрещатика на Сирець. Відтепер юридичною адресою столичної міськдержадміністрації є будівля по вул. Дегтярівська, 31, корпус 2. Відповідно, новий голова КМДА, якщо цю посаду обійме Олександр Ткаченко, не зможе зайняти кабінет Кличка чи інше приміщення в будівлі на Хрещатику.

Сьогодні з'явилась інформація, що запланована відставка Віталія Кличка з посади очільника КМДА переноситься щонайменше на кілька тижнів. Голова Кабміну Володимир Гройсман відмовився вносити це питання у порядок денний чергового засідання уряду. Своє рішення прем’єр-міністр пояснив тим, що питання звільнення глави КМДА він передасть на розгляд новому уряду, який буде сформовано після початку роботи Верховної Ради 3 вересня.

Теоретично Кличко може зберегти за собою обидві посади – міського голови Києва та очільника КМДА. Остаточно рішення буде прийматися командою президента з огляду на міжнародні зв’язки столичного мера та ризики, які можуть посилитись в разі початку протистояння між міським головою та новопризначеним керівником столичної міськдержадміністрації. Як відомо, Кличко пообіцяв боротися за посаду, не тільки висунувши свою кандидатуру на чергових виборах мера, але й подавши позов до Конституційного суду для визнання незаконним свого звільнення.

З іншого боку, в політичних колах поки не бачать ознак того, що у президента відмовились від мети встановити контроль над столицею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?