Буде кошмарити всю Європу: в Україні нагадали Заходу, навіщо Путін захопив Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде кошмарити всю Європу: в Україні нагадали Заходу, навіщо Путін захопив Крим

Буде кошмарити всю Європу: в Україні нагадали Заходу, навіщо Путін захопив Крим
Джерело:  Укрінформ

Український Крим потрібен президенту РФ Володимиру Путіну, щоб панувати в Середземному морі. Глава Кремля розглядає український півострів як потужну російську базу, з якої він буде кошмарити всю Європу. З таким попередженням на адресу Заходу виступив глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак, закликаючи Європу надати допомогу Україні для повернення окупованого Криму. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Укрінформ.

"Крим - це Україна, і ні в якому разі про це не можна забувати. Повернути Крим можна тільки разом, щоб ви (Захід) нам допомагали, щоб ваші бізнесмени туди не їхали. Щоб ви розуміли - Крим Росії потрібен зовсім не як місце для відпочинку росіян. Він розглядається як російська база, потужна, яка повинна "кошмарити" всю Європу і північну Африку, і повинна дати їм, росіянам, можливість панувати вже в Середземному морі. Я не помилився - саме в Середземному морі", - заявив Хомчак.

Глава Генштабу ЗСУ закликав Європу чітко розуміти, навіщо Путін захопив Крим, зазначивши, що за енксією українського півострова стоїть загроза Заходу. Хомчак вважає, що повернути Крим Україна зможе тільки лише за умови міжнародної підтримки.

Хомчак зазначив, що зараз Росія не тільки Азовське море, а й весь Чорноморський басейн намагається позиціонувати мало не як російські внутрішні води, і на це ні Україна, ні її партнери не будуть закривати очі.

"Там є Туреччина, яка цього не дозволить, яким би чином Росія не хотіла б з ними зблизитися. Там є країни НАТО - Румунія і Болгарія. Тому Чорне море найближчим часом буде регіоном, де різні сили будуть випробовувати свої можливості і своє терпіння", - вважає Хомчак.

Нагадаємо, українська влада на даний момент працює над стратегією повернення Криму, використовуючи робочу групу з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. За словами представника президента в Криму Антона Кориневича, відповідними рішеннями доручив займатися сам Володимир Зеленський. На порядку денному три завдання, які необхідно вирішити: дискримінація жителів ТОТ; концепція перехідного правосуддя для Криму і ОРДЛО; стратегії деокупації та реінтеграції.

У Росії і окупованому Криму вважають цю роботу Києва "втратою часу". У Москві підкреслюють, що кримське питання закрите, а Києву краще сконцентруватися на питанні "відновлення дружніх відносин з РФ".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що керівництво НАТО не допустить "кримського сценарію" проти держав-союзниць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?