Відповість увесь Альянс: НАТО жорстко пригрозило РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Відповість увесь Альянс: НАТО жорстко пригрозило РФ

Відповість увесь Альянс: НАТО жорстко пригрозило РФ
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО не допустить "кримського сценарію" проти держав-союзниць. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю видання El Pais з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом.

За його словами, бойові підрозділи Альянсу на кордонах - це чіткий сигнал.

"Ми розмістили бойові підрозділи на наших кордонах для того, щоб чітко продемонструвати, без жодного сумніву чи ризику недостатнього розуміння, що ми ніколи не допустимо, щоб Крим повторився в якійсь країні НАТО. Це чіткий сигнал. Якщо якийсь член НАТО зазнає нападу, відповість увесь Альянс", - пояснив Столтенберг.

Генсек Альянсу додав, що неможна вибирати між єдністю на рівні Європи чи загалом Європи та Атлантикою. Сьогоденна ситуація потребує обох форматів.

"Будь-яка спроба дистанціювати Європу від Північної Америки не лише ослабить НАТО, а й розділить Європу", - підкреслив він.

Столтенберг вважає, що Євросоюз не здатний замінити Альянс. Останній здатний бути гнучким та ефективним попри критику. Таким чином він відповів на заяви президента Франції Еммануеля Макрона.

Як повідомляв ONLINE.UA, французький державний лідер нещодавно виступив з гучною заявою щодо НАТО. Він вважає, що ЄС повинен стати більш незалежним від Альянсу у питаннях оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?