Буде людина, буде і стаття - у Зеленського здивували заявою про відставку глави НБУ Смолія
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде людина, буде і стаття - у Зеленського здивували заявою про відставку глави НБУ Смолія

Буде людина, буде і стаття - у Зеленського здивували заявою про відставку глави НБУ Смолія
Джерело:  24 канал

Народна обраниця від президентської партії "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк приголомшила гучною заявою - вона почала стверджувати, що не вірить у політичний тиск на звільненого очільника НБУ Якова Смолія. На її думку, якби тиск справді був, потрібно було йти у правоохоронні органи. Відтак, якби Смолій назвав людину, яка тиснула, то змогли б знайти і статтю для цієї людини. Варто звернути увагу на те, що сам Смолій 3 липня зізнався, що він був змушений звільнитися, оскільки на нього тиснула команда українського лідера Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Не переконав. Йому неодноразово ставилися питання, зокрема і в залі засідань. І вчора (2 липня – ред.) на комітеті ми намагалися розібратися, хто ж все-таки та людина чи люди, які чинили цей політичний тиск, і чому людина, яка очолює абсолютно незалежний орган не пішла, наприклад, в правоохоронні органи і не поскаржилася. Тому якщо людина не може назвати хто та за яких обставин чинив тиск – то ми можемо говорити, що це просто причина, щоби встати і піти", - заявила нардепка.

За її словами, якщо тиск політичний – це можна кваліфікувати як перевищення владних повноважень, зловживання своїм службовим становищем.

"Можна будь-яку статтю знайти, аби людина була, розумієте. А так – хтось якось чинив якийсь тиск. НБУ – цілком незалежний, і це єдиний, мабуть, в Україні орган, який сам визначає і свою політику і фіскальну політику держави. Тому тут говорити про будь-який тиск – це оксиморон. Це дуже цікава відповідь – що була б людина, то можна знайти статтю. Ну ви ж теж гумільовські запитання ставили – хто винен і що робити. От я вам по-сталінськи і відповідаю", - пояснила свою позицію Ольга Василевська-Смаглюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ЄС остаточно увірвався терпець після чергового гучного скандалу, який розгорівся в Україні після відставки очільника НБУ Якова Смолія - Євросоюз виснув Києву черговий жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?