Буде масове тестування - МОЗ невідкладно звернулося до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде масове тестування - МОЗ невідкладно звернулося до усіх українців

Буде масове тестування - МОЗ невідкладно звернулося до усіх українців
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зробив важливе попередження усім громадянам - він наголосив, що в Україні найближчим часом, цілком ймовірно, буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу – для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я думаю, найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл", - зазначив головний державний санітарний лікар.

За його словами, така діагностика покаже, перехворіла людина на COVID-19 чи ні, чи є імунітет. Однак, що важливо розуміти, ІФА-тести ще не запущені в Україні, бо "вони тільки проходять випробування". Це має бути тест на специфічні антитіла. Віктор Ляшко звернув увагу на те, що наша країна буде "п'ятою в світі", де стануть використовувати такий метод. Окрім того, представник МОЗ наголосив, що наразі немає точної інформації, яка тривалість імунітету від SARS-CoV-2. За попередніми даними, вона не перевищує 3 місяців.

ПЛР-тест (за методом полімеразної ланцюгової реакції), як стверджує Ляшко, не можна використовувати завжди, адже при тестуванні можна потрапити в перші три дні інкубаційного періоду вірусу, коли ця діагностика буде неінформативною.

Нагадаємо, що Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) – метод визначення сполук, макромолекул і вірусів на основі специфічної реакції "антиген-антитіло". Утворений комплекс виявляють за допомогою ферменту. Антитіла зв'язуються виключно з певними антигенами (чужорідними для організму сполуками) – і ні з якими іншими.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 23 квітня заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова заявила, що їхнє відомство зіткнулося з новою серйозною проблемою. Що саме сталося та як МОЗ планує розбиратися з новими складнощами - читайте в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?